Alzheimeri dhe diabeti problemi që shkaktohet nga mungesa e higjienës orale

0
228

Studimet e ndryshme kanë treguar që mungesa e higjienës orale rrit rrezikun e prekjes nga Alzheimer për moshën e tretë. Për këtë arsye insistoni që prindërit tuaj të moshuar të lajnë të paktën dy herë në ditë dhëmbët dhe gjuhën.

Mungesa e higjienës orale është shumë e dëmshme edhe për të prekurit nga diabeti. Goja e thatë krijon një habitat perfekt për rritjen e mikrobeve dhe baktereve të ndryshme.

Në rast se nuk keni mundësi të lani dhëmbët mbani gjithmonë me vete fill dentar dhe çamçakëz pa sheqer./tesheshi.