Armët kimike siriane mund të shkatërrohen në Shqipëri

0
194

Armët kimike siriane mund të transportohen në Shqipëri, për t’u utilizuar, njoftoi gazeta e specializuar amerikane Global Security Newswire.
Ajo i referohet burimeve të saj të informacionit dhe disa ekspertëve të shquar jo-qeveritarë në fushën e sigurisë dhe çarmatimit.
Në përputhje me të dhënat që ata disponojnë, transportimi i substancave toksike luftarake nga Siria për në Shqipëri për likuidim është një skenar “gjithnjë e më i besueshëm” i zhvillimit të ngjarjeve. Përveç kësaj, nuk përjashtohet fakti se së bashku me Shqipërinë arsenalet e armëve kimike siriane mund t’i marrin për utilizim Belgjika dhe Franca.