Avokati i Popullit: Qeveria, ndër shkelësit më të mëdhenj të të drejtave të njeriut

0
180

Veprimtarë për të drejtat e njeriut në Kosovë shpresojnë se viti që sapo ka filluar do të jetë periudhë e shtimit të përpjekjeve për mbrojtjen dhe respektimin e këtyre te drejtave.
Në një bisedë për Zërin e Amerikës, Avokati i Popullit, Sami Kurteshi thotë se në Kosovë asnjë kategori e popullsisë nuk është e kursyer nga shkelja e të drejtave të njeriut, ndërsa shkeljet më të mëdha bëhen nga gjykatat dhe institucionet qendrore dhe lokale.

[iframe src=”http://zeriamerikes.share.voanews.eu/flashembed.aspx?t=vid&id=2584514&w=640&h=363&skin=embeded” scrolling=”no” frameborder=”0″ width=”640″ height=”363″]