Friday, February 3, 2023

Intervistë për KI: Ja çfarë thotë Gëzim Kelmendi pas kurthit në debatin e…

0
Në një intervsitë për KohaIslame, deputeti i Kuvendit të Kosovë, Gëzim Kelmendi ka folur për atë që ndodhi në debatin në emisionin "Rubikon" duke...

Një mesazh nga Morgan Freeman

0
"Jam 78 vjeç dhe besoj se nuk kam edhe shumë kohë. Kam miliona dollarë në banka, por nuk mund të blej shëndetin dhe të...

Murat Jashari: Kosova drejt humnerës

0
Institucionet e vendit janë përgatitur që për jubileun e Deklaratës së pavarësisë të festojnë e të prezantojnë të arriturat e shtetit, por familja që...

Qeveritë rajonale i drejtohen ndryshimit të klimës

0
Fermerëve do t'u duhet të mbjellin bimë që tolerojnë kushtet ekstreme të thatësirës, thanë ekspertët. Ndryshimet e klimës kanë shkaktuar dëme të konsiderueshme në...

Franca refuzon fushatat kundër Islamofobisë

0
Promovimi i tolerancës ndaj myslimanëve, a është një shërbim publik? Sipas mendimit të Media Transports, agjencisë përgjegjëse për reklamat në metrotë e Parisit, jo,...

Shtetësia shqiptare, ekuacion i thjeshtuar apo opsion nacionalist?

0
Deklarata e kryeministrit të Shqipërisë, Sali Berisha, për përgatitjen e një projektligji për pajisjen me shtetësinë shqiptare të të gjithë shqiptarëve kudo që ata...

I pafajshmi lirohet pas 16 vitesh në burg

0
Një i dënuar me burgim të përjetshëm në SHBA për përdhunim dhe vrasje u lirua pas 16 vitesh në burg, pasi provat gjenetike vërtetuan...

Pse e derdhim kafenë kur ecim?

0
Një nga gjërat më të pakëndshme të jetës së përditshme është derdhja e kafesë derisa ecni, ndërsa hulumtimi i kryer ka tentuar të shpjegojë...

Antisemitizmi sërish një temë në Berlin

0
Dy incidente antisemite dhe debate të forta politike për synet-rrethprerjen. Politika reagon duke dënuar të gjitha format e antisemitizmit dhe ksenofobisë.Të mërkurën (26.09.2012) u...

Kongresi i Çeçenisë: “Sunitë” sipas mez’hebit të Putinit dhe djaloshit të tij të llastuar 

0
Ahmed Selit Studiues dhe shkrimtar palestinez Në një kokë kur avionët e pushtuesit gjakatar rus shkatërrojnë fshatra dhe qytete të tëra siriane, presidenti i Çeçenisë, Ramadan...