Tuesday, May 24, 2022

Rritja ekonomike: Shqipëria do ta kalojë Serbinë

0
“Në vitin 2014, sipas mesatares së bruto prodhimit të brendshëm, Shqipëria do të jetë përpara Serbisë, sepse falë emigracionit, ajo nuk është në një...

Si dështoi ministri Çeku ta manipulonte tenderin miliardësh Kosova C

0
Sipas një kopjeje të aktgjykimit të OKB-së të publikuar të hënën, ministri i atëkohshëm i energjisë, Ethem Çeku, dhe zëvendësshefi i UNMK-ut, Steven Schook,...

REGJISTRIMI I BUJQËSISË NIS NË JANAR 2013

0
Me kërkesë të Komisionit Evropian, nga janari i vitit të ardhshëm në Kosovë do të fillojë regjistrimi bujqësor, i cili për herë të fundit...

Nafta që futet në Kosovë, shkakton kancerin

0
Qytetarët e Kosovës vazhdojnë t’i nënshtrohen rrezikut të madh nga ndotja që shkakton emetimi i gazrave nga lëndët djegës të makinave. Nga matjet e...

Bankat dhe shtetet – një aleancë e kobshme

0
Eurozona vuan nën papunësinë e lartë, lufton kundër recesionit, rënkon nën peshën e borxheve shtetërore. Por ajo që i shkakton më shumë probleme bashkimit...

Mrekullia ekonomike turke

0
Turqia ka shënuar një rritje të madhe ekonomike në dhjetë vitet e fundit. Por shumë ekspertë dyshojnë në qëndrueshmërinë e ekonomisë turke dhe kërkojnë...

Për bletarët jepen 352,190 euro

0
Pas ekzekutimit të pagesave direkte në vlerë prej 3,663,713 euro për sipërfaqet e fermerëve të mbjella me grurë, Ministria e Bujqësisë ka ekzekutuar pagesat...

Për katër ditë shiten rreth 7 tonë dredhëza

0
Panairi "Dredhëza 2012" i mbajtur në Sheshin e Prishtinës, është treguar i suksesshëm pasi që kultivuesit e kësaj kulture bujqësorë për katër ditë sa...

India po ndërton urën më të lartë hekurudhore në botë

0
Deri në vitin 2015 në shtetin verior indian Jammu dhe Kashmir do të përfundojë ndërtimi i urës hekurudhore më të lartë në botë. Ajo...

Krejt Kosova n’kredi

0
Marrja e kredive nga bizneset dhe qytetarët e Kosovës në bankat komerciale po vazhdon të trashët për çdo ditë. Pavarësisht kamatave të larta që...