Vuçiq: Bizneset serbe që investojnë në Kosovë do të lirohen nga taksat

0
209
Pas kthimit nga Tirana, kryeministri i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, u ka bërë thirrje bizneseve që të investojnë në “Kosovë e Metohi”, duke iu referuar Republikës së Kosovës.
Ai i ka siguruar bizneset të cilat do të investojnë në Kosovë se do të lirohen nga taksat.
“Ne kemi marrë më vendim, për të ndarë mënjanë një pjesë të fondeve për të subvencionuar vende të reja pune në Kosovë dhe Metohi”, u shpreh Vuçiq.
Ai u ka kërkuar bizneseve serbe ide konkrete për investime në Kosovë, duke vlerësuar se Kosova ka numrin më të madh të papunëve në Evropë dhe se ka shkallën më të re të popullsisë në Evropë, transmeton Lajmi.net