Ku është dallimi mes një oqeani dhe një deti

0
Detet janë pjesë e oqeanit, por pjesërisht janë të mbyllura nga toka. Një oqean është një trup me ujë të kripur që përbën shumicën e...

Një thënie e madhe nga Hoxhë Bekir Halimi e cila po shpërndahet në rrjete...

0
Urreje gabimin - jo gabimtarin, Urreje mëkatin - jo mëkatarin, Kritiko mendimin - rrespekto njeriun, SEPSE, Detyra jonë është të zhdukim sëmundjen, jo të sëmurin!". Hoxhë Bekir Halimi 

Kush e shpiku aeroplanin?

0
Aeroplani u shpik nga dy vëllezër amerikanë, Orville dhe Wilbur Wright. Një aeroplan është një avion i krahut të fiksuar nga karburanti dhe shtyhet përpara...

Cili është dallimi mes organikes dhe inorganikes?

0
Komponimet organike përmbajnë karbon në strukturën e tyre dhe komponimet inorganike nuk kanë molekula të karbonit. Përkufizimet e komponimeve organike dhe inorganike Një përbërje organike i...

“Don Lush edhe pas konvertimit nuk na binde!”

0
Natën e mbrëmshme u bë shumë mediale konvertimi i një vajze në festën e Pashkëve, ceremoni që RTK e jepte në kohë reale. Pas...

Çfarë është toponimi?

0
Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e tyre, tipologjia, përdorimi dhe origjina.   Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e...

Intelektuali nga Shqipëria ka këtë përgjigje për Akademikun

0
Kreshnik Osmani kryetar Partisë Shqiptare Atdheu ka shkruar një status duke i kërkuar këto gjëra akademikut Mehmet Kraja pas shkrimit të tij: "Akademikut nga Kosova...

Si është formuar bora?

0
Dëbora formohet kur kristalet e akullit përplasen dhe formojnë kristale akulli edhe më të mëdhenj të quajtur Flokët e Dëborës.Kumti.com Dëbora i referohet një lloji...

I tha: Ju Muslimanët jeni të papastërt

0
Në një nga shtetet e Evropës një Musliman po merrte abdes. Papritmas brenda hyn një jehudi dhe iu drejtua duke i thënë: Ju muslimanët jeni të...

Burri im i dashur, ti që mendon se ke bërë gabim që më ke...

0
Burri im i dashur Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës. Me kohë frikohem...