Tuesday, March 28, 2023

Fluturimi i parë filloj nga muslimanët

0
Ibn Firnas nga Spanja islamike shpiku, ndërtoi dhe provoi një makinë fluturuese në 800 e.r.. Roxher Beikon i njohur si njeriu i parë që...

RRËNJET ARABE NË MJEKESINË EVROPIANE

0
 Wel knew he the olde Esculapius And Deyscorides and eek Rufus Olde Ypocras, Haly and Galeyn Serapion, Razi and Avycen, Averrois, Damascien and Constantyn,...

Kordova, kishte 600 xhami

0
El-Hakam (796-822 e.r.) ishte nje sundues tolerant qe respektonte keshilltaret e tij dhe e donte te mesuarit. Ai jo vetem qe e zgjeroi xhamine...

Sikur të…

0
1- Sikur të ishte korja e Tokës pak më e trashë për një këmbë (foot) seç është realisht, do të thithte dyoksidin e karbonit...

Mësimet që nxjerrim nga namazi (13 Dobi)

0
Namazi është një nga më kryesoret e pesë shtyllave të besimit islam. Duke kryer namazin rregullisht, me korrektësi dhe me vetëdije të plotë për...