Tentimi per vjedhjen e trupit te Pejgamberit (alejhi selam) në varr!

Tentimi per vjedhjen e trupit te Pejgamberit a.s Historia shenoi disa tentime per ta sulmuar varrin e Pejgamberit a.s. Prej ketyre tentimeve, vecojme tentimin per...

Cilat janë pesë gjërat që Pejgamberi (alejhi selam) u lut që mos t’i përjetojmë?

Abdullah ibnu Umer ka thënë: Profeti a.s. na është drejtuar me këto fjalë: “O muhaxhirë! Nëse sprovoheni me pesë gjëra, e lus Allahun që...

Ja sa ishte i gjatë babai i njerëzimit ADEMI (alejhi selam)

Transmeton Ebu Hurejre se i dërguari I Zotit s.a.v.s. ka thënë: ”Zoti e krijoi Ademin (alejhi selam) të gjatë gjashtëdhjetë parakrahë." Pra sipas këtij hadithi Ademi (alejhi selam) ka...

Dhjetë gabime në marrëdhëniet intime

Dhjetë gabime në marrëdhëniet intime: 1-Marrëdhëniet intime duke mos pasur kurorë të Sheriatit Islam. Dhe ky mëkat quhet zina – prostitucion, për të cilin Allahu...

5 Ushqimet e ndaluara nga Kurani.

Ushqimi i dikujt tjetër, që nuk merret ligjërisht – domethënë i blerë ose i dhuruar nga tjetri. Dëshmia kuranore që provon këtë ndalim është...

Kush i zbuloi numrat?

Numrat qe perdorim jane numrat arab. Matematicieni i famshem Musliman Këta numra për herë të para i prezentoi shkenctari matematicieni i famshëm Al-Havarizmi. Ai numrat i...

Nuk do të bëhet Kijameti derisa të ndodhin këto 11 ngjarje

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) tregon se i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue selem) ka thënë: “Nuk do të bëhet Kijameti derisa: 1- Dy grupe...

A po tutesh prej vdekjes?! Ja çfarë thotë Allahu në Kuran!

“Me të vërtetë, ata që thonë: “Zoti ynë është Allahu, e pastaj vazhdojnë në të drejtë, do t’u zbresin atyre melaqet (në momentet e...

Pyetsi injorant dhe pergjigjeja madhështore e Jakup Asipit..

Pyetsi injorant dhe pergjigjeja madhështore e Jakup Asipit.. Gjatë një emisioni televiziv njëri e pyeti mulla Jakupin: "A ka mundësi që haxhitë mos të shkojnë sivjet...

Si mund ta dimë që një person është i sëmurë nga xhindet?

Pyetje: Allahu ju shpërbleftë për të gjitha. Më shpjegoni lidhur me xhindet, nëse një person është i sëmurë nga ata si mund ta hetojmë,...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...