Si i largojnë gjynahet engjëjt prej njeriut?

Pasojë e gjynaheve është fakti se ato largojnë nga njeriu mikun e tij, krijesën më të dobishme për të, atë që e këshillon më...

Cila xhami është ndërtuar e para në tokë?

Na ka treguar Musa b. Ismaili, këtij Abduluahidi, këtij A’meshi, këtij Ibrahim et Tejmiu nga i ati i tij, i cili thotë se ka...

Cilësi negative të natyrës së njeriut që përmenden në Kuran

Cilësi negative të natyrës së njeriut që përmenden në Kuran Në rast se do të dish, o njeri se çfarë cilësishë negative ke vetë apo...

Bujar Kapexhiu – Artisti që kujdeset ta ruajë fort lidhjen e tij me Zotin

Nuk ka shqiptar, i madh e i vogël, që të mos e njohë atë, pasi është figurë publike dhe emblematike në fusha dhe zhanre...

Kush i zbuloi numrat?

Numrat qe perdorim jane numrat arab. Matematicieni i famshem Musliman Këta numra për herë të para i prezentoi shkenctari matematicieni i famshëm Al-Havarizmi. Ai numrat i...

Argumente për vërtetësinë e ringjalljes

Argumente për vërtetësinë e ringjalljes: – Allahu në Kuran na përmend shembuj se si njerëz të ndryshëm kanë përjetuar vdekjen dhe ringjalljen që në këtë...

Në dy begati janë të mashtruar shumica e njerëzve

Nga Ibën Abbasi radijAllahu anhuma transmetohet se i Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “Në dy begati janë të mashtruar shumica e...

Ja vlen te lexohet – Kjo është drejtësia e Allahut…!!?

Musai a.s. e pyeti Allahun e Madhërishëm, duke i thënë: “O Zot, më trego si është drejtësia jote? Allahu i Madhërishëm i tha: “O Musa,...

Vlera e madhe e kohës se ikindisë

“Koha pas ikindisë – siç thonë disa prej imamllarëve – është e madhëruar dhe ka qenë e tillë në të gjitha legjislacionet fetare (sheriatet). Nuk...

Dy rekate sunet të namazit të sabahut dallojnë nga sunetet e tjera me disa...

Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Dy rekate sunet të namazit të sabahut dallojnë nga sunetet e tjera me disa gjëra. Në to lexohen sure...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...