7 shkaqet që lejohet të marrësh tejemum

Shkaqet që lejojnë marrjen e tejemumit: 1. Nëse uji është afër mirëpo nuk posedon mjet përmes të cilit e nxjerr ujin (nga pusi, etj). 2. Nëse...

3 kushtet e pranimit të duasë

Kushtet e pranimit te duase: 1. Sinqeriteti, pra duaja t’i drejtohet vetem Allahut. 2. Gjate duase lutesi duhet te ndieje nevojen e tij te madhe per...

Një Diskutim për Hixhabin

Një Diskutim për Hixhabin ‘’Jam shumë e lodhur’’ ‘’E lodhur nga çka?’’ ‘’Nga gjykimi i gjithë njerëzve’’ ‘’Kush të ka gjykuar?’’ ‘’Si ajo gruaja,çdo herë që ulem me të,ajo...

Çfarë kanë thënë Dijetarët e Ehli Sunnah`uel Xhemah për Shiitët (Rafidhat) ?

Çfarë kanë thënë Dijetarët e Ehli Sunnah`uel Xhemah për Shiitët (Rafidhat) ? Shi’izmi dhe Islami janë fe të ndryshme. Divergjenca e Shi’izmit nga Islami mund...

Një vajzë amerikane pranon Islamin

Fëmijëria Jam rritur në një familje që më ka mësuar të besoj në Zot që e vogël. Shkoja në kishë çdo të diel, shkoja në...

Cilësitë e pëlqyeshme të gruas e cila kërkohet për martesë

Cilësitë e pëlqyeshme të gruas e cila kërkohet për martesë Qëllimi dhe urtësia e martesës është arritja e kënaqësisë së ndërsjelltë midis mashkullit dhe femrës,...

Fjalët e para që duhet të mësojnë fëmijët

Imam Ibënul-Kajjimi në librin e tij Tuhfetul-mevdud bi ahkamil-mevlud thotë: “Kur të afrohet koha për fëmijën që të flasë, në mënyrë që t’ua lehtësojmë...

Thesari i Hidrit (alejhi selam).

Gjatë udhëtimit të Hidrit a.s. me Musain a.s., ai ndërtoi një murrë nën të cilin fshihej një thesar për jetimët. Othmani r.a. jep këto të...

Tre probleme largohen me tre mjekime

Tre probleme largohen me tre mjekime: 1. Nëse sprovohesh me dashurinë për epshet, atëherë përmiso raportin tënd me namazin, sepse Allahu i Madhëruar thotë: “ Pas...

Këshillat e mësuesit për nxënësin e tij

Këshillat e mësuesit për nxënësin e tij O biri im! Allahu të dhëntë dije dhe sukses për punën e mirë! Ti për mua je në...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...