Situatat e çuditshme që perjeton zemra

0
Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Zemrat perjetojne situata te cuditshme: -Here zemra eshte e lidhur me dynjane. -Here eshte e lidhur me dicka prej (gjerave...

A duhet të na përçajnë kundërshtimet dhe mendimet ndryshe?

0
Muhamed ibn Salih El-Uthejmin:”Na vjen shume keq kur gjejme ne umetin islam nje kategori e cila percahet per shkak te disa ceshtjeve qe lejohet ne...

Disa prej dobive të cilat njeriu i arrin duke sjellë ndërmend mbikëqyrjen e Allahut

0
Disa prej dobive të cilat njeriu i arrin duke sjellë ndërmend mbikëqyrjen e Allahut 1. Fitorja e xhenetit dhe shpëtimi nga zjarri. Ai që vazhdimisht...

Të drejtat ndaj Krijuesit të Madhëruar!

0
Allahu i Lartmadhëruar është Ai, që të ka krijuar, kur ti nuk ekzistoje dhe të ka dhuruar begatitë e Tij të dukshme dhe të...

Mëkatet e poshtërojnë njeriun

0
Mëkatet janë shkak i poshtërimit të njeriut tek Allahu dhe i pavlefshmërisë së tij në sytë e Krijuesit. Hasan El-Basriu ka thënë: “U poshtëruan prej...

Njeri, dita jote është mysafiri yt ndaj sillu mirë ndaj

0
Transmetohet që Hasan el-Basriu te ketë thënë: “Njeri, dita jote është mysafiri yt ndaj sillu mirë ndaj tij, ngase nëse ti sillesh mirë me...

Allahu do ta ndihmojë robin e Tij, aq sa robi e ndihmon vëllanë e...

0
Pejgamberi (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Allahu do ta ndihmojë robin e Tij, aq sa robi e ndihmon vëllanë e tij”. Shkalla më e ultë...