Sunday, September 19, 2021

Vlera e madhe e kohës se ikindisë

0
“Koha pas ikindisë – siç thonë disa prej imamllarëve – është e madhëruar dhe ka qenë e tillë në të gjitha legjislacionet fetare (sheriatet). Nuk...

Çfarë duhet të dini për tështimën?

0
Çfarë duhet të dini për tështimën (edukata islame) 1-Kur të tështijë të mbulojë hundën me duart e tij në mënyrë që lënda që del të mos...

Përse qan një grua?

0
Një djalosh i vogël e pyeti nënën e tij, “Pse po qan?” “Sepse kam nevojë” tha ajo. “Unë nuk e kuptoj,” tha ai. Nëna e tij e...

Mënyra më e lehtë për të larguar nervozizmin?

0
Kush vuan nga vesi i nervozizmit, atëherë ta falë me qetësi namazin e tij, sepse Allahu i madhëruar thotë: “Vërtet që njeriu është krijuar i...

Si ta ushqesh zemrën tënde me suren El Fatiha

0
Është e pamundur për robin që të përqëndrohet në rrugën e drejtë, pa kuptuar Fatihanë. Prandaj Fatihaja është quajtur El shifâ shërim dhe është...

Ky është Islami që i duhet Muslimanëve

0
Ky është Islami që i duhet Muslimanëve -Konvertoi mbi 11milion njerz ne Islam. -Ndertoi 5700 Xhamie. -U perkujdes dhe i mbikqyri 15.000 jetima. -Hapi 9500 Bunare. -Hapi 860 Shkolla. -Hapi...

Kujdes, mos e nënvlerëso drejtimin e rreshtave në namaz!

0
Ka thënë Profeti alejhi selam: “ Robër të Allahut, patjetër që duhet të drejtoni safet (rreshtat) tuaja, përndryshe Allahu do tju përçajë midis jush!” (Buhariu dhe...

Tre thënie të fëmijëve Sirian që do t'i mbaj mend njerëzimi deri në fund...

0
1. Fëmiju i cili para se të vdiste tha: Do t'i tregoj gjithçka Allahut. 2. Vajza e cila tha: Axhë të lutem mos më fotografo...

Para se te maresh nje vendim

0
Para se te maresh nje vendim: – Maturia, sepse “maturia eshte miresi, perjashto ceshtjet qe kane te bejne me ahiretin” Sahih Ebu Daud. – Konsultimi keshillimi,...

Qëndroni larg këtij njeriu

0
Një nga shenja më e mëdha të njeriut të marrë është gjuha e tij. Zemra e tij është në majën e gjuhës, ajo që i...