Pse u krijua Zona Neutrale e Junikut dhe pse u prish ajo.

0
Pse ndodhi vrasja e nipit të Sulejman Vokshit, Beqirit më 22 janar 1923 Pse u vra Beqir Vokshi ?Çfarë ishte vrasja e 22 janarit 1923. ?Pse u...

Populli libian jetonte mirë në kohën e Gaddafit. Ç’ndodhi vallë ?!

0
Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset më 1968, me një puç ushtarak nga koloneli MuammarGaddafi. Idrizi, që ishte një njeri...

50 fakte të rralla për Ajnshtajnin: Sekretet e njeriut më të zgjuar të të...

0
Albert Ajnshtajn është shkencëtari më i zgjuar që ka jetuar ndonjëherë. Një prej arritjeve që ktheu faqen e historisë së shkencës ishte ekuacioni E=mc2. Ai...

Dibrani fisnik që la Stambollin për Tiranën

0
Hafuz Xhemali- deputet i parlamentit shqiptar Nga Roald A. HYSA Nga Stambolli vjen në Tiranën tashmë kryeqytetin e Shqipërisë moderne për të dhënë kontributin e vet...

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani?

0
Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani? Emri i tij: Ebu Abdurrahman, Muhamed bin El haxh Nuh bin Nexhati bin Adem...

Jeta dhe vepra e hoxhës Vehbi Sulejman Gavoçi

0
Shqipëria ndonëse vend i vogël gjithnjë ka nxjerrë intelektualë të cilët e kanë bërë të njohur në mbarë botën. Ndër këta intelektualë ishte edhe...

Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift

0
Gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri, feja ka qenë shumë e piketuar me sulme dhe ndalesa. Një ndër figurat publike që hequr nga këto...

Ahmet Bushati, mësuesi i parë që çeli mejtepin në Dërgut

0
Është bërë zakon nëpër çdo rastisje shkollore që mësuesit e parë të quhen jo pa krenari ”komisarë të dritës”. Ky epitet tashmë ka fituar...

Këto janë shehidët medresantë

0
Në mesin e vrarëve apo dëshmorëve të luftës së Kosovës kundër regjimit të Serbisë kishte edhe nga imamët dhe medresantët e Bashkësisë Islame të...

Elmaz Qamili, hoxha që lëshoi xhaminë për Universitetin e Tetovës!

0
Në gjithë rrjedhën e ngjarjeve që përcaktojnë fatin e këtyre vendeve gjatë historisë, pa dyshim, gjejnë vend të merituar edhe ulemaja shqiptare nga territori...