50 fakte të rralla për Ajnshtajnin: Sekretet e njeriut më të zgjuar të të...

0
Albert Ajnshtajn është shkencëtari më i zgjuar që ka jetuar ndonjëherë. Një prej arritjeve që ktheu faqen e historisë së shkencës ishte ekuacioni E=mc2. Ai...

Kush është Shefqet Krasniqi!

0
Shefqet Krasniqi lindi më 22.06.1966 në fshatin Sibofc, në komunën e Obiliqit. Rrjedh nga një familje fetare. Shkollën fillore e kreu në fshat ku...

Portreti i një ish-rokeri

0
E falënderoj të Lartësuarin që më ka bërë rrugëdalje edhe atëherë kur s’është parë ndonjë zgjidhje në horizont. Ferki Shala Ferki Shala ka lindur më 28...

Populli libian jetonte mirë në kohën e Gaddafit. Ç’ndodhi vallë ?!

0
Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset më 1968, me një puç ushtarak nga koloneli MuammarGaddafi. Idrizi, që ishte një njeri...

Lideri fisnik: Salahudin Ejubi

0
Ai është mbreti triumfator Ebu Dhafër Jusuf ibn Ejub ibn Shadhi ibn Meruan. Ai është themeluesi i shtetit Ejubit në Egjipt dhe Sham. Ai...

Njeriu që u bë shkaktar që ta pranojnë Islamin mbi 100.000 njerëz

0
70-vjeçari, Shejh Din Muhammed, nga kalimi i tij në Islam më 1989, deri në ditët e stome është shkak (sebeb) që 108.000 njerëz ta...

Ky është heroi Omer- el-Muhtari

0
Një ngjarje e madhe që ka ndodhur para ekzekutimit të Omer el Muhtari dhe fjalë të mëdha që i mban mend historia Islame. A ke...

Ebu Hanife.

0
Ebu Hanife ishte i lindur në Kufa në 80/699 ku ai kaloj pjesën më të madhe të jetës së tij. Kufa ishte një nga...

Mulla Idriz Gjilani – Figura madhore e kombit

0
 "...nuk e kapte as plumbi, edhe kur i kalonte nëpër xhybe e jelek...! Kurrë nuk binte pas pusisë, shtinte pip në këmbë, në ballë...

Wang Zi Ping, muslimani kinez mjeshtri i madh i arteve luftarake

0
Është lindur në vitin 1881 në krahinën Hubei të qytetit Changzhou. Edhe babai edhe gjyshi i tij kanë qenë mjeshtër të njohur të arteve...