Hoxhë Kadri Prishtina, Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në...

Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në drejtësinë shqiptare   “Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes”   Për...

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani?

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani? Emri i tij: Ebu Abdurrahman, Muhamed bin El haxh Nuh bin Nexhati bin Adem...

Hoxha Hasan Tahsini

Hasan Tahsini lindi më 1811 në Sarandë, Shqipëri dhe vdiq më 1881, ishte rilindas, filozof, matematikan, shqiptar. Dijetar i shkallës botërore e dhetar pararojë...

Elmaz Qamili, hoxha që lëshoi xhaminë për Universitetin e Tetovës!

Në gjithë rrjedhën e ngjarjeve që përcaktojnë fatin e këtyre vendeve gjatë historisë, pa dyshim, gjejnë vend të merituar edhe ulemaja shqiptare nga territori...

Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift

Gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri, feja ka qenë shumë e piketuar me sulme dhe ndalesa. Një ndër figurat publike që hequr nga këto...

Hoxha Kadri Prishtina (1878-1925)

Edmond Sharka “Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes” Për këtë figurë të shquar të historisë së kombit shqiptar është shkruar shumë, janë botuar 2-3...

HAFIZ IBRAHIM DALLIU – Burri që nuk u mposht nga persekutimet

HAFIZ IBRAHIM DALLIU Burri Që Nuk u Mposht Nga Persekutimet Zhvillimi i kulturës islame, shtypi publicistik dhe ai fetar, beteja dhe lufta për mbrojtjen e pavarësisë,...

Muhamedi, figura më unikale e historisë njerëzore

Hyrje Për Muhamedin është shkruar shumë dhe vazhdon të shkruhet edhe gjatë kësaj kohe që po shkruaj këto radhë modeste për të Dërguarin e...

Doktori i parë mysliman në Afrikën Veriore ishte me prejardhje Osmane

Sipas një studimi të fundit, doktori i parë mysliman i Afrikës Veriore ishte Muhammed Şükrü Efendi, nipi i dijetarit të fesë EbuBekir Efendi i...

Heroi mysliman Indian në luftën çlirimtare të Turqisë

Gjatë ditëve të trazueshme të Luftës për Pavarësinë e Turqisë e cila pasoi humbjen e Perandorisë Osmane gjatë Luftës së Parë Botërore, një indian...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...