Hadixhe Bint Huvejlid

Pyetje dhe përgjegje për nënat e besimtarëve Pyetja1: Kush ishte babai i Hadixhes? Pergjegja: Babai i Hadixhes ishte Huvejlid bin Esed El Esedi Pyetja...

Babai i Shejh Albanit

El-Haxhu-l-fekih, Shejh Nuh Nexhati El-Albani El-Hanefi, paqja dhe mëshira e Allahut të Madhërishëm qoftë mbi të. Shejh Nuhiu ishte një prej udhëheqësve të juristëve hanefi...

SAID NAJDENI – HOXHË VOKA I DIBRËS

SAID NAJDENI HOXHË VOKA I DIBRËS Seid Najdeni është një nga veprimtarët e shquar të lëvizjes kombëtare shqiptare, që zhvilloi veprimtarinë e tij në kuadrin e...

VILDAN FAIK DIBRA – Mrojtësi i Alfabetit Shqip

VILDAN FAIK DIBRA Mrojtësi i Alfabetit Shqip Reka e Dibrës është një nga vendet ku kanë lindur shumë përsonalitete të lëvizjes kombëtare. Ata nuk janë vetëm...

Lideri fisnik: Salahudin Ejubi

Ai është mbreti triumfator Ebu Dhafër Jusuf ibn Ejub ibn Shadhi ibn Meruan. Ai është themeluesi i shtetit Ejubit në Egjipt dhe Sham. Ai...

Imam Vehbi Ismaili

Imam Vehbi Ismaili është personalitet i shkencës islame në të gjitha mjediset shqiptare. Në fondin e bibliotekës islame në gjuhën shqipe, ai zë një...

MOLLA AHMET EFENDI KALAJA (1823-1878)

MOLLA AHMET EFENDI KALAJA (1823-1878) Porta e Lartë që nga viti 1839 -1876 vazhdonte politikën e reformave të Tanzimatit, sepse vetëm në këtë rrugë shihte daljen...

SHEHID Hasan El-Bena dhe VELLEZERIT MUSLIMANE 1906 – 1949

S H E H I D Hasan El-Bena dhe VELLEZERIT MUSLIMANE 1906 - 1949 Familja e Hasan El-Benas Babai i Hasan el-Benas, Sheih Ahmed el-Bena ishte dijetar...

IBNI HALDUNI

BIOGRAFI E SHKURTËR E IBNI HALDUNIT       Ibni Halduni lindi në Tunizi më 23 maj 1332, në një familje me pozitë të...

BINAZE KACABAÇI-DAUTI – Hoxha Hanmi

Hoxha Hanmi Binaze Kacabaçi-Dauti me pseudonimin "Hoxha Hanëm" ushtroi profesionin e mësueses së besimit dhe të edukatores islame. Binazja është nga rrethi i Leskovcit. Qyteti i...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...