Lideri fisnik: Salahudin Ejubi

Ai është mbreti triumfator Ebu Dhafër Jusuf ibn Ejub ibn Shadhi ibn Meruan. Ai është themeluesi i shtetit Ejubit në Egjipt dhe Sham. Ai...

Hoxhë Kadri Prishtina 1878-1925

Hoxhë Kadri Prishtina (Kadri Lutfullah Halimi)1878-1925 Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në drejtësinë shqiptare  “Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e...

Si u lirua Nexhmedin Arbakani nga burgu pas letrës së Shejh Bin Bazit?

Shejhu i nderuar Sad Elutejbi, tregon se shejhu i tij Abdullah El Ku-ud (Allahu e mëshiroftë), ka thënë:"Një ditë, më telefonoi Shejh Bin Bazi...

Doktori i parë mysliman në Afrikën Veriore ishte me prejardhje Osmane

Sipas një studimi të fundit, doktori i parë mysliman i Afrikës Veriore ishte Muhammed Şükrü Efendi, nipi i dijetarit të fesë EbuBekir Efendi i...

Kush është Shefqet Krasniqi!

Shefqet Krasniqi lindi më 22.06.1966 në fshatin Sibofc, në komunën e Obiliqit. Rrjedh nga një familje fetare. Shkollën fillore e kreu në fshat ku...

MULLA ISUF KRAJA (Krajë, 1849 – Shkodër, 1912)

MULLA ISUF KRAJA (Krajë, 1849 - Shkodër, 1912) Isuf Kraja është një nga personalitetet e larta fetare dhe shoqërore me prejardhje nga zona e Krajës, një...

Aliu r.a, i katerti i khalifeve

E kush nuk e njeh Aliun, të birin e Ebu Talibit nga familja Beni Hashim të fisit Kurejsh! Ai ishte djali i xhaxhait të...

SHEJHUL ISLAM IBEN TEJMIJE

Falendërimi i takon Atij që e pëlqeu për ne Islamin, skaliti në zemrat tona imanin, na ndihmoi që vetëm Atë ta adhurojmë, askënd në...

Hafiz Qamil Tresi – Tetovari që lidhi emrin e tij me Shkodrën

Hafiz Qamil Tresi u lind në Tetovë, më 06.12.1922. I biri i Abdylgafarrit dhe i Hamidijes. Babai i tij ishte Hafiz i Kur'anit, prej...

HAXHI HAFIZ MAHMUT DASHI – Studjues i apasionuar dhe ligjërues i rrallë

Studjues i apasionuar dhe ligjërues i rrallë Shkenca e edukimit bashkëkohor, përfshirë edhe pedagogjinë, shkrijnë në një, veprimtarin edukative të teologut, pedagogut, didaktit, kur këto...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...