Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift

0
5196

Gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri, feja ka qenë shumë e piketuar me sulme dhe ndalesa. Një ndër figurat publike që hequr nga këto tortura është edhe Hafiz Ali Korça i cili ka qenë atdhetarë i pashoq.

Persekutimet e komunistëve ndaj tij ishin të llojshëm, që nga burgimet, e rrahjet deri tek poshtrimi i tij në publik. Atë për ta poshtëruar e kishin veshur me rroba të priftit, ndërsa ai u ishte përgjigjur në mënyrë maestrale.

Kjo është ajo çfarë tha hazir Ali Korça, Allahu e mëshiroftë, kur e veshën atë si prift: “Priftërinjtë janë vëllezërit e mi. Jam i nderuar të mbaj veladonin e secilit prej tyre. Por ju komunistët jeni turpi i këtij dheu!”/KohaIslame