Mulla Idriz Gjilani – Figura madhore e kombit

 "...nuk e kapte as plumbi, edhe kur i kalonte nëpër xhybe e jelek...! Kurrë nuk binte pas pusisë, shtinte pip në këmbë, në ballë...

Elmaz Qamili, hoxha që lëshoi xhaminë për Universitetin e Tetovës!

Në gjithë rrjedhën e ngjarjeve që përcaktojnë fatin e këtyre vendeve gjatë historisë, pa dyshim, gjejnë vend të merituar edhe ulemaja shqiptare nga territori...

Hoxhë Kadri Prishtina 1878-1925

Hoxhë Kadri Prishtina (Kadri Lutfullah Halimi)1878-1925 Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në drejtësinë shqiptare  “Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e...

Hafiz u bë në moshën 8 vjeçare, dinte 7 gjuhë të huaja!

E dini se hafizi i njohur boshnjak  ka përfunduar hifzin në moshën 8 vjeçare, ndërsa rrjedhshëm ka folur 7 gjuhë të huaja? Gjithashtu ka...

Kaiser Wilhelm I i Gjermanisë – Udhëheqës botërorë

"Kaiser Wilhelm unë isha i pari që udhëhoqa një shtet të bashkuar, modern gjerman" Jeta e hershme William Frederick Louis nga Prusia, më vonë si Kaiser...

El-Xheziri, gjeniu i makinerisë ndërtimore

El-Xheziri ka qenë gjeni i jashtëzakonshëm i teknikës, inxhinierisë, makinerisë ndërtimore. Ka jetuar në qytetin Dijarbakir në Republikën e sotme të Turqisë para 800...

Dibrani fisnik që la Stambollin për Tiranën

Hafuz Xhemali- deputet i parlamentit shqiptar Nga Roald A. HYSA Nga Stambolli vjen në Tiranën tashmë kryeqytetin e Shqipërisë moderne për të dhënë kontributin e vet...

Aliu r.a, i katerti i khalifeve

E kush nuk e njeh Aliun, të birin e Ebu Talibit nga familja Beni Hashim të fisit Kurejsh! Ai ishte djali i xhaxhait të...

JETA DHE MOMENTET E VRASJES SE ISA BOLETINIT BASHKE ME GRUPIN E TIJ

Isa Boletini lindi në kullën e Boletinëve, afër Mitrovicës, më 15 janar 1864. Vitet e rinisë i kaloi në vendlindje. Në prill të 1881...

Ahmet Bushati, mësuesi i parë që çeli mejtepin në Dërgut

Është bërë zakon nëpër çdo rastisje shkollore që mësuesit e parë të quhen jo pa krenari ”komisarë të dritës”. Ky epitet tashmë ka fituar...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...