Muhammed Salih el Uthejmin

Dijetarët dhe mendimtarët Muhammed Salih el Uthejmin Muhammed ibën Salih ibën Muhammed el Uthejmin ka qenë antar i „Këshillit të Ulemave të Mëdhenj“ (K.U.M.) në Mbretërinë...

Kush është Muhamedi (paqja qoftë mbi të)?

Muhamedi a.s nuk ishte vetëm një i dërguar si shumë të dërguar të tjerë para tij. Ai ishte profeti me të cilin Zoti i...

Populli libian jetonte mirë në kohën e Gaddafit. Ç’ndodhi vallë ?!

Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset më 1968, me një puç ushtarak nga koloneli MuammarGaddafi. Idrizi, që ishte një njeri...

Dalliu dhe komunistet

Hafiz Dalliu sipas një bashkëkohësi Ja se si e përshkruan poeti dhe bashkëkohësi Ibrahim Hasnaji punën e Hafiz Dalliut dhe paralajmërimet që i bëri...

Maliku

Imam Maliku       Imami i Medinës, njëri prej katër imamëve më të njohur, imami i medh-hebit Malikij, autori i Muvetta-së, njeriu për...

Hafiz Qamil Tresi – Tetovari që lidhi emrin e tij me Shkodrën

Hafiz Qamil Tresi u lind në Tetovë, më 06.12.1922. I biri i Abdylgafarrit dhe i Hamidijes. Babai i tij ishte Hafiz i Kur'anit, prej...

Historia e Henry Ford

Ndërsa punonte si inxhinier i kompanisë Edison Illuminating në Detroit, Henry Ford (1863-1947) ndërtoi karrocën e parë me rrota dhe me benzinë, të quajtur...

HAFIZ MUSA DËRGUTI ( 1888 -1961 )

HAFIZ MUSA DËRGUTI ( 1888 -1961 ) Të vjetrit e kanë njohur mirë Hafiz Musa Dërgutin, atë hoxhë të nderuar prei të gjithëve, i shquar për...

HAXHI HAFIZ ISMET DIBRA – I arrestuar për bindje fetare

HAXHI HAFIZ ISMET DIBRA I Arrestuar Për Bindje Fetare Dibra është vendlindja e Haxhi Hafiz Ismet Dibrës, Stambolli është vendi ku bëri studimet e larta. Tirana...

Adile Nexhipi, kurora e mualimeve shqiptare

Aktivitetit arsimor fetaro-islam në Maqedoni është traditë e vjetër shekullore. Ky aktivitet fillon që nga vitet e para të shtrirjes së pushtetit Osman në...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...