MULLA HYSEN LATIFI – Themelues i Qendrës Shqiptare Islame në Bruksel

Themelues i Qendrës Shqiptare Islame në Bruksel Mulla Hysen Latifi është një nga teologët e shquar të Kosovës, nga Gjilani. Ai kalon me sukses të gjitha...

HAFIZ YMER SHEMSIU – Prishtinë 1895 – Sazli 1945

HAFIZ YMER SHEMSIU Prishtinë 1895 - Sazli 1945 Pinjoll i një familjeje intelektuale hafizësh dhe haxhijsh, Ymer Shemsiu ndoqi mësimet e mesme fillimisht në medresenë e...

ARIF SHALA – Vëllezër mos e braktisni Drenicen

ARIF SHALA Vëllezër Mos e Braktisni Drenicen Arif Shala është biri i Drenicës së Kosovës. Lindi më 1909 dhe që në moshë të re, kur ishte...

BINAZE KACABAÇI-DAUTI – Hoxha Hanmi

Hoxha Hanmi Binaze Kacabaçi-Dauti me pseudonimin "Hoxha Hanëm" ushtroi profesionin e mësueses së besimit dhe të edukatores islame. Binazja është nga rrethi i Leskovcit. Qyteti i...

SAID NAJDENI – HOXHË VOKA I DIBRËS

SAID NAJDENI HOXHË VOKA I DIBRËS Seid Najdeni është një nga veprimtarët e shquar të lëvizjes kombëtare shqiptare, që zhvilloi veprimtarinë e tij në kuadrin e...

HASAN EFENDI NAHI – Dijetari, Myderrizi Gojë-ëmbël

HASAN EFENDI NAHI Dijetari, Myderrizi Gojë-ëmbël Hasan Efendi Nahi është nga personalitetet islame që la një emër të nderuar dhe një vepër që jeton në pasardhësit...

MULLA ZEKË BËRDYNA – Një jetë për besimin Islam, arsimim në gjuhën amtare dhe...

MULLA ZEKË BËRDYNA Një Jetë Për Besimin Islam, Arsimim Në Gjuhën Amtare Dhe Kombin Shqiptar Mulla Zekë Bërdyna u lind rreth vitit 1918 në fshatin Novosellë...

HOXHË HASAN VOGLI – Gjuhën shqipe do ta mbrojmë edhe me gjak

HOXHË HASAN VOGLI Gjuhën Shqipe Do Ta Mbrojmë Edhe Me Gjak Çerek shekulli i parë i historisë së zhvillimit të kulturës dhe të arsimit në Tiranë...

VILDAN FAIK DIBRA – Mrojtësi i Alfabetit Shqip

VILDAN FAIK DIBRA Mrojtësi i Alfabetit Shqip Reka e Dibrës është një nga vendet ku kanë lindur shumë përsonalitete të lëvizjes kombëtare. Ata nuk janë vetëm...

Hafiz Sabri Koçi – Punëtori i shquar për besimin islam

Hafiz Sabri Koçi Punëtori i shquar për besimin islam Veprimtaria për besimin islam në vitet e pas Luftës së Dytë Botërore dhe sidomos në vitet e...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...