Këto janë shehidët medresantë

Në mesin e vrarëve apo dëshmorëve të luftës së Kosovës kundër regjimit të Serbisë kishte edhe nga imamët dhe medresantët e Bashkësisë Islame të Kosovë. Sipas një shkrimi, këto janë disa nga dëshmorët:
1. Abdullah Muqaj (1977-1999), Lubizhdë e Hasit.
2. Abidin Myrtezi (1975-1999), Mollopolc i Shtimes.
3. Alban Xhemajli (1980-1999), Rracaj e Gjakovës.
4. Arben Hyseni (1980-1998), Godanc i Shtimes.
5. Arif Shala (1922-1999), Krushë e Madhe e Rahovecit.
6. Asan Hasallari (1953-1999), Rezhancë e Hanit të Elezit.
7. Behar Abdylmexhiti (1982-1999), Prizren.
8. Beqir Krasniqi (1949-1998), Vranoc i Pejës.
9. Fadil Rashiti (1975-1998), Petrovë e Shtimes.
10. Feti Sofiu (1959-1999), Kosavë e Dragashit.
11. Habib Hoxha (1958-1999), Bllacë e Suharekës.
12. Hajdin Aruçi (1920-1999), Rezallë e Skenderajt.
13. Hajrullah Bega (1970-1999), Bajë e Malishevës.
14. Halim Bajraktari (1976-1999), Çikatovë e Re e Drenasit.
15. Hysen Zeka (1960-1999), Gumnishtë e Vushtrrisë.
16. Isak Mazreku (1929-1999), Opterushë e Rahovecit.
17. Ismail Mziu (1929-1999), Marinë e Skenderajt.
18. Ismet Limani (1946-1999), Raincë e Preshevës.
19. Jonuz Zejnullahu (1975-1999), Skyfteraj e Vitisë.
20. Muhamed Biçku (1971-1991) Hogosht i Kamenicës.
21. Muhamet Ukshini (1976-1998), Morinë e Gjakovës.
22. Muharrem Gashi (1923-1999), Majac i Podujevës.
23. Mustafë Veseli (1966-1989), Reçan i Suharekës.
24. Nisret Hajdari (1968-1999), Dobërçan i Gjilanit.
25. Nuhi Ismajli (1945-1999), Smolicë e Bujanocit.
26. Nysret Musa (1979-1999), Mitrovicë.
27. Ramush Shatri (1909-1999), Tomoc i Istogut.
28. Ridvan Qatani (1965-1998), Duhël e Suharekës.
29. Salih Selmani (1951-1998), Gllamnik i Podujevës.
30. Sami Plakolli (1970-1999), Letanc i Podujevës.
31. Selim Muqaj (1977-1999), Lubizhdë e Hasit.
32. Selim Selimi (1978-1998) Belincë e Shtimes.
33. Sylë Ahmetaj (1918-1999), Kaliçan i Istogut.
34. Sylejman Ramqaj (1929-1999), Studenicë e Istogut.
35. Shaban Gashi (1922-1999), Vërmicë e Malishevës.
36. Shefqet Zeka (1977-1998), Prishtinë.
37. Zenel Hoxha (1919-1999), Korroticë e Epërme e Drenasit.
Të gjithë të rënët për lirinë e Kosovës, Allahu i mëshiroftë dhe i shpërbleftë me Xhenetin Firdeus. Amin.
Kasam Muhameti, Bresanë,11.04.2015.

Artikulli paraprakKur të vdes! Poezi nga poeti Kuksjan që u var nga komunistët në 1988.
Artikulli vijues“CIA ka më shumë dokumentacion dhe dëshmi për Gülenin se sa Turqia”