Jusuf Gërvalla: Nanë e dashtun (!) ti je nji lis, që nuk don me...

E bija e Jusuf Gërvallës, Donika Gërvalla në rrjetin social facebook, ka publikuar një letër të babait që ia kishte shkruar Nënës Ajshe në...

Babai i Shejh Albanit

El-Haxhu-l-fekih, Shejh Nuh Nexhati El-Albani El-Hanefi, paqja dhe mëshira e Allahut të Madhërishëm qoftë mbi të. Shejh Nuhiu ishte një prej udhëheqësve të juristëve hanefi...

Dy dorëheqjet!

Selman Khan është themelues i Khan Academy dhe përfaqëson “çmendurinë” që bën ndryshimin në botë. Imagjino një të ri i cili ka kryer fakultetin e...

Profeti Sulejman

Sulejmani-paqja dhe shpëtimi qofshin mbi të Sulejmani, alejhis-selam, trashëgoi nga Davudi, alejhis-selam, pejgamberllëkun dhe sundimin. Allahu në Kur’anin famëlartë tregon: ”Ne Davudit i falëm...

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani?

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani? Emri i tij: Ebu Abdurrahman, Muhamed bin El haxh Nuh bin Nexhati bin Adem...

Historia e Henry Ford

Ndërsa punonte si inxhinier i kompanisë Edison Illuminating në Detroit, Henry Ford (1863-1947) ndërtoi karrocën e parë me rrota dhe me benzinë, të quajtur...

Jeta dhe vepra e hoxhës Vehbi Sulejman Gavoçi

Shqipëria ndonëse vend i vogël gjithnjë ka nxjerrë intelektualë të cilët e kanë bërë të njohur në mbarë botën. Ndër këta intelektualë ishte edhe...

Hoxha Hasan Tahsini

Hasan Tahsini lindi më 1811 në Sarandë, Shqipëri dhe vdiq më 1881, ishte rilindas, filozof, matematikan, shqiptar. Dijetar i shkallës botërore e dhetar pararojë...

Arkitekti shqiptar Mimar Sinani dhe të bëmat e tij

Mimar Sinani ishte arkitekt gjatë Perandorinë Osmane i cili nuk filloi dizajnimin para moshës 50 vjeçare. Ai vdiq në moshën 85 vjeçare. Ky arkitekt la...

Gjenialiteti i Bismarkut në krijimin e Gjermanisë

Nga: Gjon Boriçi* (Ese në kuadër të 142 vjetorit të themelimit të shtetit gjerman) Në shekullin e XIX kur Oto fon Bismarku po...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...