Namazgjaja – Tiranë

Vendndodhja: Rruga e Elbasanit (përbri Kuvendit të Shqipërisë), Jug-Lindje. Mesi i shek. XIX Një nga vendet më karakteristike të shek. XIX është edhe rregullimi...

Hamilton: Ne na mundi jo forca materiale e turqve, por forca moralo-shpirtërore e tyre!

"Ne na mundi jo forca materiale e turqve, por forca moralo-shpirtërore e tyre! Sepse atyre s'u pati mbetur as baruti për të qëlluar! Kurse...

Mite dhe realitete të Haremit

Leslie P. Pierce Fragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015). Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite...

ABETARJA E HAFIZ ALI ULQINAKUT

Faik Luli, Islam Dizdari ABETARJA E HAFIZ ALI ULQINAKUT Analizë Abetarja e H. Ali Ulqinakut, e cituar nga studiues të ndryshëm në shkrime në gazeta, revista...

Humanizmi i një sulltani osman, Irlanda si shembull

Në periudhën ndërmjet viteve 1845 dhe 1849 në Irlandë kaploi një uri e madhe, e njohur në histori si Uria e madhe e patates. Në...

Hoxha që ngriti flamurin kombëtar në Vlorë

Vehbi efendiu është një nga figurat me kontributin më të madh në historinë moderne të Shqipërisë. Kontributi i tij politik e patriotik është i...

Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam

Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam Hyrja e Osmanëve në trojet arbërore është një proces i gjatë i shikuar nga këndvështrimi...

Dorëshkrimi më i vjetër i diktuar nga një sahabij (FOTO)

Dorëshkrimi më i vjetër që një sahabij e ka shkruar (diktuar) dhe i cili është ruajtur deri tani është papirusi PERF nr. 555. Është...

LUFTA E ÇANAKKALAS -1915

Shkruan: Prof. Savash VELIU - analist Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast...

MBI 50 VJET OKUPACION

Shkrimi është publikuar më 10 nëntor, 1999 "Në vitet e para të shtetit të tyre Izraelitet pëlqenin të mendonin se Palestinezët thjesht nuk ekzistonin...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...