Pse Izraeli nuk e njeh Kosovën, mu se nuk e do bashkimin me Shqiperine?

 

Në një deklaratë të ish kryeministrit të izraelit dhënë në vitin 1999, në kohën kur ishte në pozitë të Ministrit të jashtëm të Izarelit, lidhur me qëndrimin e tij kundër bombardimit të NATO-s në Kosovë dhe mbështetjen që ai i ofron gjenocidit të Milloesheviqit ministri e arsyeton edhe urrejtjen që kishte atëherë për popullin e Kosovës. Një bindje e tillë tek autoritetet Izraelite e shfaq arsyen se “pse Izraeli nuk e njeh Kosovën”.

Deklarat e tij gjendet më poshtë.

Ministri i jashtëm i Izraelit paralajmëron se një Kosovë islamike e lirë mund ta rrezikojë tërë Evropën.

JERUSALEM, 6 Prill 1999 (AFP) – Ministri i jashtëm i Izraelit, Ariel Sharon, paralajmëroi të martën, se një shtet i pavarur mysliman i Kosovës mund të shndërrohet në një vatër militantizmi islamik, duke e kërcënuar tërë Evropën.
“Bota e lirë duhet t’ia presë rrugën rrezikut që paraqet pavarësia eventuale e Kosovës” i tha Sharoni radios izraelite.
Ai tha se Kosova mund të bashkohej me Shqipërinë pas pavarësisë, duke çuar drejt një shteti të madh islamik, që mund të bëhet rrezik për stabilitatin në Evropë.
“Një shtet i madh mysliman në një rajon, që qindra vite rresht ka qenë instabil dhe ka shkaktuar luftëra të rënda, mund të bëhet bazë e ekstremizmit islamik, duke e kërcënuar tërë Evropën”, tha ai.

 

Artikulli paraprakARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT
Artikulli vijuesHapi 1 për një imazh më të mirë për veten: Unë e respektoj dhe e pranoj vetveten