Saturday, August 13, 2022

Çështja Islame e popullit Moro në Filipine!

0
Populli Moro, ne Arqipelagun Malajzian! U quajt 'Moro' nga Spanjollet të cilët kur 'zbuluan' Filipinet, u tmerruan kur gjeten Musliman edhe në Azi,...

Rrënojat e kështjellës 500- vjeçare nga ku osmanët do të niseshin për në Apenine

0
Zbulohen rrënojat e kështjellës 500- vjeçare nga ku osmanët do të niseshin për në Apenine Vlora rigjen Kalanë e humbur Olimbi Velaj ...

Historia e shqiptarëve, nga ilirët e lashtë, në erën e Islamit

0
A. K. BOGDAN New York, Mars/Prill 2000 Shqiptarët i përkasin njërit prej kombeve më të vjetër të Evropës. Nga viti 1250 p.e.s....

71 vjet nga Konferenca e Bujanit

0
Konferenca e Bujanit është vlerësuar si një nga ngjarjet e mëdha të historisë së kombit shqiptar nëpër konferenca shkencore, ngjarje e cila këto ditë...

Retrospektivë – Ngjarjet kryesore në botë gjatë vitit 2014

0
Më poshtë vijojnë ngjarjet kryesore në botë, që shënuan vitin 2014: JANAR– 20 janar – AFRIKË QENDRORE – Catherine Samba-Panza u zgjodh Presidente e...

Letër e hapur Ramush Haradinajt … Adem Grabovci

0
Ndërtimi i shtetit, demokracia dhe interesi publik janë sinonime sublime të çdo qytetari të Republikës së Kosovës. Jemi në fazën e njohjeve të fuqishme...

Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë...

0
Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë nga askush” Nga Fritz Magnussen Të zhveshur, të prerë dhe...

Koha kur brohorisnim për Vëllazërim-Bashkimin dhe ruajtjen e Jugosllavisë

0
Në Kosovë në vitin 1989 protestohej kundër ndryshimeve kushtetuese që Serbia po bënte me dhunë. Protestat kishin qenë masovike dhe kishin paralizuar jetën ekonomike...

Pёrpjekja misionare e amerikanёve nё Parandorinё Osmane

0
Më 1839 sulltani shpalli Reformat e Tanzimatit, të cilat përfaqësojnë një përpjekje të dëshpëruar për ta riorganizuar dhe për ta bërë më efikas shtetin...

ROLI I ISLAMIT NË INTEGRIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE DHE TË KOMBIT SHQIPTAR

0
All-llahu le të mos ma bekojë asnjë ditë në të cilën nuk mësoj diçka të re! (Muhammedi a. s.) Përvoja historike e pjesës më...