Saturday, August 13, 2022

Beogradi kur udhëhiqej nga Arnautët (shqiptarët)

0
Pikturë gjermane e Beogradit kur udhëhiqej nga Arnautët (shqiptarët), gjatë protektoratit dhe administrimit Osman.

Hfz. Sulejman ef. Shehapi, patriot i shquar dhe alim i madh i Tetovës

0
Është njëri nga nxënësit e Hfz. Xhemil ef. Jusufit (i Xhemil efendisë së Tetovës). Hfz. Sulejmani u lind më 1892 në Tetovë. Ka kryer studimet...

Myderriz Hasan Efendi Nahi – Arsimdashës dhe patriot i shquar

0
Biografi Hasan ef. Nahi u lind në Gjakovë në një familje të madhe e me zë, nga babai Islami dhe nëna Xhemilja më 12 mars...

Mbresa për Hafiz Mustafa Doracin

0
Sa më tepër rrjedhin vitet, aq më tepër njeriu zhytet me mirëdashje në thellësinë e së kaluarës. Medreseja, ku jemi rritur e burrëruar, ka...

Rrënojat e kështjellës 500- vjeçare nga ku osmanët do të niseshin për në Apenine

0
Zbulohen rrënojat e kështjellës 500- vjeçare nga ku osmanët do të niseshin për në Apenine Vlora rigjen Kalanë e humbur Olimbi Velaj ...

OKB kishte kërkuar që “Komedia Hyjnore” të hiqet nga shkollat në botë, tek ne...

0
OKB: që nga 2012 ka kërkuar që “Komedia Hyjnore” të hiqet nga shkollat, për arsye se ajo përmban motive fyese për fenë Islame dhe për...

Hiroshima 70 vjet më parë u fshi nga harta, mbahet ceremoni përkujtimore

0
Në Japoni përkujtohet me ceremoni 70 vjetori i hedhjes së bombës atomike në qytetin Hiroshima, raporton Anadolu Agency (AA).   Ceremonia përkujtimore e Hiroshimës...

Çka na porositi Alija Izetbegoviq?

0
"Nëse vini në pushtet ose ju ofrojnë ndonjë post keni kujdes nga sjelljet e juaja.Mos u bëni mendjemëdhenj,mos tju hyjë vetja në qejf. Mos...

Kur fillloi të përdoret institucioni i Shejhul-Islamit

0
Shejhul-islam- (arab) – titulli më I lartë që I jepet një teologu, filozofi apo juristi islamik. Emërtimi filloi të përdoret që në shekullin XII...

Trashëgimia e Gaddafit

0
Katër dekada me radhë sundoi Muammar al-Gaddafi mbi jetën publike në Libi. Një vit pas vrajses së tij vendi ndodhet para sfidave të mëdha...