Saturday, August 13, 2022

Misteri i flamurit të parë shqiptar-Cili është verzioni i vërtetë?

0
Simboli i pavarësisë në 28 nëntor 1912, flamuri, vazhdon të ketë disa enigma të pazgjidhura deri në ditët e sotme. 100 vjet më vonë, nuk...

Manipulimi i mediave me opinionin, apo ‘qytetari – robot’ – Noam Chomsky

0
Eksperti i shquar i njohjes së komunikimit ndërnjerëzor Noam Chomsky, përmbledh në dhjetë pika manipulimin që mediat (gazetarët) kryejnë gjatë punës së tyre: Çdo...

MASAKRA E MUSLIMANËVE NË ÇAMËRI NDER SHEKUJ

0
Çamëria, krahina jugore e trevave shqiptare, e merr këtë emër nga lumi Tiamis, qysh në kohën e fiseve ilire, që sot quhet Kalama, e...

E pabesueshme: 10 Gjëra që vrasin amerikanët më shumë se “terrori islamik”

0
"Unë nuk jam i tmerruar nga terroristët; dmth, unë për vetën time nuk ndjehem i terrorizuar. Përkundrazi, unë jam i tmerruar dhe i terrorizuar nga...

Historia e Çmimit Nobel në Mjekësi

0
Çmimi Nobel në Fiziologji ose Mjekësi i administruar nga Fondacioni Nobel, jepet një herë në vit për zbulime të rëndësishme në fushën e shkencës...

A është brezi jonë më i shëndetshëm se prindërit?

0
Pavarësisht reputacionit se brezi pas-luftës së dytë botërore apo “Baby Boomers” është më i shëndëtetëshëm dhe më aktiv, ai është aktualisht përgjithësisht më i...

Pse u krijua Zona Neutrale e Junikut dhe pse u prish ajo.

0
Pse ndodhi vrasja e nipit të Sulejman Vokshit, Beqirit më 22 janar 1923 Pse u vra Beqir Vokshi ?Çfarë ishte vrasja e 22 janarit 1923. ?Pse u...

Kosova ka vetëm 6 strehimore dhe prej tyre vetëm 3 funksionale

0
Në gjithë territorin e Kosovës gjenden vetëm gjashtë strehimore publike, që përdorën për raste emergjente. Prej tyre, vetëm tri janë funksionale. Të gjithat, ndodhen në...

Si falsifikohet historia

0
Idetë tona mbi fakte dhe personazhe të së kaluarës janë të mbushura me klishe. Ndonjëherë të lindura nga ekuivokë, ndonjëherë të përhapura me mjeshtëri Egjiptianët...

Rrjeti i lajmeve të rrejshme – “Fake News”

0
Si dhjetëra, ndonëse dhe qindra të tjera gjëra, edhe Interneti është kthyer në një konspiracion si dhe një propagandë e madhe magnetike dhe tërheqëse...