Saturday, August 13, 2022

Çka thoshte CIA për politikën paqësore të Rugovës në vitet e ’90-ta

0
Shërbimi sekret amerikan, CIA, ditë më parë ka publikuar dokumente të përmbledhura në rreth 13 milionë faqe, të cilat më parë kishin qenë të...

Dikur kur ishim të fortë, gjuha shqipe flitej midis Beogradi në Xhamia !

0
Dikur kur e administronim shumicëm e Ballkanit dhe e kontrollonim Serbin "Në vitin 1899,  në Xhaminë e Bajralkisë në Beograd, ligjeratat e Muajit Ramazan janë...

Pse u krijua Zona Neutrale e Junikut dhe pse u prish ajo.

0
Pse ndodhi vrasja e nipit të Sulejman Vokshit, Beqirit më 22 janar 1923 Pse u vra Beqir Vokshi ?Çfarë ishte vrasja e 22 janarit 1923. ?Pse u...

A është përhapur Islami me shpatë ?

0
Ekziston një akuzë e zakonshme e cila i drejtohet Muslimanve dhe Islamit në përgjithësi: "Arsya e vetme pse Islami është një religjion i përhapur...

Masakra e Bihorit në “Natën e Bozhiqëve” viti 1943 (mbi 4.628 banorë shqiptarë janë...

0
Masakra e Bihorit në Natën e Bozhiqëve të 1943tes. Mbi 4 628 banorë shqiptarë janë vrarë, therur, dhe masakruar në forma të ndryshme forcat...

Raporti për drogat në vitin 2012

0
Intensifikohet globalizimi i heroinës dhe kanabisit. Produktet e ndaluara gjenden gjithnjë e më shumë në internet. Oferta është katërfishuar brenda një kohe shumë të...

Populli libian jetonte mirë në kohën e Gaddafit. Ç’ndodhi vallë ?!

0
Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset më 1968, me një puç ushtarak nga koloneli MuammarGaddafi. Idrizi, që ishte një njeri...

A është brezi jonë më i shëndetshëm se prindërit?

0
Pavarësisht reputacionit se brezi pas-luftës së dytë botërore apo “Baby Boomers” është më i shëndëtetëshëm dhe më aktiv, ai është aktualisht përgjithësisht më i...

Roli i klerit musliman në Pukë për Liri e Pavarësi

0
Përpjekjet e klerit mysliman të Pukës për Lirinë dhe Pavarësinë e Atdheut janë të njohura qofte perms kujtesës historike, qoftë përmes disa burimeve arkivore...

Emrat e klerikëve musliman që u masakruan në komunizëm

0
Diktatura komuniste ashtu si atij katolik i dha klerit musliman nje goditje vdekjeprurëse që nuk ishte një ledhatim, por ishte një goditje e hekurt...