Saturday, August 13, 2022

RRËNJET ARABE NË MJEKESINË EVROPIANE

0
 Wel knew he the olde Esculapius And Deyscorides and eek Rufus Olde Ypocras, Haly and Galeyn Serapion, Razi and Avycen, Averrois, Damascien and Constantyn,...

ARMËT FINANCIARE TË SHKATËRRIMIT NË MASË

0
Nga Sami Es-suejlim Para afro gjashtë vjetësh, saktësisht në shkurt të vitit 2003, Uaren Bafet (Warren Buffett), një nga njerëzit më të pasur...

NDIKIMI I GJUHES ARABE NË GJUHEN SHQIPE

0
Siç e tregojnë edhe historianët e vjetër që populli shqiptar ka qenë populli i parë në rajon që ka pranuar islamin dhe duhet të...

Arsyeja: Pse u vranë shqiptarët në Kosovë nga Serbët

0
Pse u vranë shqiptarët në Kosovë nga Serbët dhe pushteti i Millosheviqit, një përgjigje nga një katolik shqiptar dhënënë kohën e luftës. Anton Kçira,...

7 të vërteta shkencore dëshmojnë për vërtetësinë e të Dërguarit të Allahut

0
Gjatë këtij punimi do të shohim disa të vërteta shkencore që janë përmendur në hadithet e të Dërguarit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë...

Arnautët (shqiptarët) e Sirisë

0
Nga jeta që kam jetuar në Damask dhe Siri, për mua personalisht është periudha më e mirë e jetuar në jetën time, viti...

MBI 50 VJET OKUPACION

0
Shkrimi është publikuar më 10 nëntor, 1999 "Në vitet e para të shtetit të tyre Izraelitet pëlqenin të mendonin se Palestinezët thjesht nuk ekzistonin...

Orientalizmi, Dezinformimi dhe Islami

0
Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit Çdo person, me një mendje te hapur, që studion e kërkon në fushën e islamit dhe sidomos ata...

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 29 marsin në vite…

0
1886 - Koka Kola del në shitje për herë të parë, në një farmaci në Atlanta. Shpikësi i saj, Xhon Pemberton, pretendoi se pija...