Saturday, August 13, 2022

A e dini se çfarë shkruante me një gazetë e Uzbekistanit në vitin 1952

0
Një gazetë e Uzbekistanit në numrin 22 të vitit 1952 shkruan: Eshtë e pamundur që në një vend ta themelojmë dhe ta ndërtojmë komunizmin përderisa...

Biologjia dhe feja

0
Sot, ndërkohë që prestigji i materializmit dhe ateizmit është në rënie, shkencëtarët po arrijnë të kuptojnë, gjithnjë e më shumë, se feja është aq...

ALEANCA ORTODOKSE SERBE- ORTODOKSE SHQIPTARE (SULIOTE)

0
ALEANCA ORTODOKSE SERBO-SULIOTE Kur nje shqiptar nga Shqiperia apo Kosova lexon nje titull te tille, padyshim se e kap nje nervozizem i menjehershem dhe...

Përshtypjet ruse në 33-vjetorin e futjes së ushtrisë sovjetike në Afganistan

0
Më 25 dhjetor të vitit 1979 Bashkimi Sovjetik filloi fushatën e vet ushtarake afgane. Se si përfundoi ajo për të - me humbje apo...

Tango e rrezikshme në Bosnjë: Islami dhe nacionalizmi

0
Raporti i fundit i Grupit Ndërkombëtar të Krizave shqyrton një përzierje në rritje të nacionalizmit boshnjak, i cili mund të jetë islamik ose laik,...

VIDEO Torturat dhe "ushqyerja" e dhunshme në Guantanamo

0
Një video e lansuar kohëve të fundit, demonstron se si në Guantanamo, të burgosurit detyrohen përmes forcës brutale të ushqehen me metoda ç'njerëzore. Artisti...

Çifutët izraelitë luftonin në luftën e Kosovës në krahë të serbëve kundër shqiptarëve

0
Në materiale të ndryshme për luftën në Kosovë, faktohet se në mbështetje të serbëve kanë shkuar vullnetarë edhe nga vendet tjera, ku në radhë...

Profecitë Biblike për Islamin dhe Profetin Muhamed

0
Profeti i pritshem per te ardhur tek hebrenjte ishte dhe profeti Muhamed 19 Dhe kjo është dëshmia e Gjonit, kur Judenjtë i dërguan nga Jeruzalemi...

85 persona barazuan pasurinë e tyre me gjysmën e botës (rreth 3.6 miliardë vetë)

0
Pasuria e 85 njerëzve më të kamur - rreth 1.7 trilionë $ - u barazua me pasurinë e gjysmës më të varfër të popullsisë...