Drogat e reja shkaktojnë gjakëderdhje në kokë dhe infarkte te të rinjët

0
Në Maqedoni kohën e fundit shqetësim i madh është përdorimi i disa llojeve të drogave sintetike nga ana e të rinjëve deri në moshën...

Tetova qytet i tmerrit, vendin e 3–të në Maqedoni për aborte

0
Tetova zenë vendin e tretë në Maqedoni për numrin e aborteve. Këtë shifër alarmante e jep Instituti për Shëndet Publik, përmes doktoreshës, Elena Kosevska....

Kosova dhe Maqedonia, kalim kufiri vetëm me letërnjoftim

0
Pas trajtimit të çështjeve teknike, banorët e Kosovës dhe Maqedonisë do të mund të udhëtojnë vetëm me letërnjoftime, ka thënë ministri i jashtëm i...

Kumanovë: Ulet dhuna mes të rinjëve

0
Vitin e kaluar në qytetin e Kumanovës janë regjistruar vetëm 15 incidente mes të rinjëve. Ndërsa gjatë vitit 2013 ka pasur gjithësej 27 incidente. ...

Amnesty International i bënë kërkesë Maqedonisë: Lejoni martesat mes gjinisë së njëjtë

0
Organizata ndërkombëtare ”Amnesty International” ka kërkuar nga Qeveria tërheqjen e amendamentit kushtetues, i cili përcakton martesën si bashkësi ekskluzive ndërmjet burrit dhe gruas.  Organizata...

Meta në Parlamentin e Maqedonisë: Respektoni "Ohrin"

0
Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta ka kërkuar nga Maqedonia zbatimin e plotë të marrëveshjes së Ohrit, për një bashkëjetesë më të mirë...

Meta në Parlamentin e Maqedonisë: Respektoni “Ohrin”

0
Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta ka kërkuar nga Maqedonia zbatimin e plotë të marrëveshjes së Ohrit, për një bashkëjetesë më të mirë...

Shkupit i shtohet edhe një hafiz i Kuranit

0
Në prani të një numri të madh hoxhallarësh dhe mysafirësh, këto ditë, para komisionit të Muftinisë së Shkupit, në përbërje prej: hfz. Shafi...

Hafız Ahmet Sarıkaya në Shkup

0
Këto ditë në Maqedoni, po qëndron Ahmed Sarakaja, hafëzi i vërbër nga Turqia. Ai është një ndër hafizat më të mirë të botës, i...

Shqiptari i Maqedonisë vendin e katër në botë në garat Kuranore

0
Shqiptari i Maqedonisë vendin e katër në botë në garat Kuranore. Njëri ndër lexuesit më te mirë të Kuranit në Evropë, hfz Xhemail Nuhiu...