Tuesday, May 24, 2022

Bota po çmendet për recetën me dy përbërës, që largon yndyrën nga gjaku

0
Te niveli i lartë i yndyrës, nganjëherë mund të vërehen shtresa të verdha të indit në formë të pllakave në kapakët e sipërm të...

Ja 9 arsye pse ju nuk do të bëheni kurrë të pasur

0
Milioneri Steve Siebold beson se, çdokush ka mundësinë që të bëhet i pasur. Dëshironi të bëheni të pasur? Për t’ju ardhur në ndihmë që të...

Pse i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi we selam ndaloi mbajtjen e qenve në...

0
Transmetohet nga ibni Omeri që ka thënë se kam dëgjuar Pejgamberin salAllahu alejhi we selem duke thënë: "Kush mban qen pos atij të...

5 Ushqimet e ndaluara nga Kurani.

0
Ushqimi i dikujt tjetër, që nuk merret ligjërisht – domethënë i blerë ose i dhuruar nga tjetri. Dëshmia kuranore që provon këtë ndalim është...

Cili është ndryshimi midis pandemisë dhe epidemisë?

0
Megjithëse ato përdoren ndonjëherë në mënyrë të ndërsjellë, ekziston një dallim midis pandemisë dhe epidemisë. Kur ka një shpërthim të sëmundjes, gjëja më shqetësuese është...

Mjekësia profetike: Ja pse u ndalua fryerja në ushqimin e nxehtë

0
Kjo është një praktikë e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët. Ne e dimë se i Dërguari i Allahut s.a.v.s....

Udhëzime dhe këshilla për sigurinë e fëmijëve nga rryma elektrike

0
SIGURIA PËR FËMIJËT Këshilla për siguri jashtë shtëpisë   Trafostacionet, shtyllat dhe kabllot e energjisë elektrike, mund të jenë tërheqëse për fëmijët, por është...

Sistemi Nervor; përshkrimi dhe sëmundjet e tij

0
Sistemi nervor është një koleksion kompleks i nervave dhe qelizave të specializuara të njohura si neurone, që transmetojnë sinjale në mes të pjesëve të...

Nëse hani këtë mëngjes çdo ditë do të humbisni kile shumë shpejt!

0
Ne të gjithë e dimë se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, veçanërisht në qoftë se doni të ulni peshën. Një studim i...

Lija e ujit (lija e qenit), si t’i ruajmë fëmijët nga ajo

0
Një fëmijë me linë e dhenve të njohur në popull edhe me emra të tjerë si  “Lija e ujit” apo ”Lija e qenit” (variçelë) mund...