Larja e dhëmbëve mban zemrën të shëndetshme

Moslarja e dhëmbëve mund të çojë në probleme serioze me zemrën.Sipas shkencëtarëve, bakteret e gojës mund të shkaktojnë endokarditis infektiv, një çrregullim i rrallë që dëmton zemrën.Studimi tregon se bakteri me emrin streptokukus gordonii mund të hyjë në gjak përmes mishrave të dhëmbëve duke shkaktuar probleme të rënda për shëndetin.

‘Daily Mail’ publikon se shkencëtarët britanikë dhe irlandezë po punojnë për prodhimin e ilaçit që ndalon endokarditisin infektiv.
Edhe në vitin 2010 një studim doli në përfundimin se mungesa e higjienës së gojës shkakton probleme me zemrën.
Shkencëtarët shprehen se është shumë e rëndësishme që njerëzit të lajnë dhëmbët dy herë në ditë./yllpress/kohaislame

Artikulli paraprakPacolli zotohet të ndërtojë një central 500-megavatesh në Nigeri
Artikulli vijuesBerisha “i tërheq veshin” Spahisë për homoseksualët