Monday, March 27, 2023

Shkencëtarët: Edukimi i qenëve në shtëpi i rrezikshëm për shëndetin

0
Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim...

Gjakderdhja nga mishi i dhëmbëve

0
Sipas hulumtimeve më të fundit, ekspertët paralajmërojnë meshkujt që vuajnë nga gjakderdhja e mishrave janë më të rrezikuar nga impotenca. Hulumtimi, i botuar në revistën...

Tuberkulozi

0
Tuberkulozi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Tuberkulozi, i quajtur shpesh TB, është një infeksion i mushkërive që mund të ndodhë edhe në zona të tjera të...

Udhëzime dhe këshilla për sigurinë e fëmijëve nga rryma elektrike

0
SIGURIA PËR FËMIJËT Këshilla për siguri jashtë shtëpisë   Trafostacionet, shtyllat dhe kabllot e energjisë elektrike, mund të jenë tërheqëse për fëmijët, por është...

Hekuri

0
Hekuri; Roli, Mungesa, Burimet, Doza ditore Hekuri është element kimik me simbolin Fe, dhe numër atomik 26. Hekuri gjendet kryesisht në gjakun e njeriut (Sasia...

Çfarë çaji mund t’i jepni fëmijës para se të mbush një vit jetë

0
Mamia Razije Musa ka këshilluar nënat që të kenë kujdes me dhënien e çajit tek fëmijët që ende nuk i kanë mbushur një vit...

Ushqimet më të mira për të ndihmuar Fertilitetin

0
Për të pasur një fëmijë, është një nga ngjarjet më të dëshiruara dhe të çmuara të jetës. Zgjidhja mund të jetë më afër se...

“Pijet energjike e ndalin rritën e fëmive” (video)

0
Hulumtimet: 74% e fëmive në Kosovë përdorin pije energjike Pijet energjike janë ba trend i përdorimit në vendin tonë, madje ato përdorën ma së shumti...

Thika e mprehtë është më pak e rrezikshme se ajo e topitura thonë profesionistët

0
Thikën duhet mprehur çdoherë para se ta përdorni. Prandaj në kuzhinë duhet pasur patjetër mprehës Thika e mprehtë është e domosdoshme në çdo kuzhinë, transmeton...

Ҫrregullimet digjestive, obeziteti dhe agjërimi

0
Edhe pse agjërimi në muajin e shenjtë të Ramazanit ka për qëllim ngritjen sa më të lartë shpirtërore, gjatë këtij muaji rrënjoset një ndjenjë...