Çka është FITIMI

Fitimi është diferenca midis të ardhurave dhe shpenzimeve që lidhen me të gjitha ose me disa lloje të caktuara transaksionesh të njësisë ekonomike, gjatë periudhës së raportimit. Fitimi nga veprimtaritë e shfrytëzimit të një njësie ekonomike është diferenca mes të ardhurave dhe shpenzimeve, që krijohen gjatë veprimtarisë së shfrytëzimit. Diferenca mes të gjitha të ardhurave dhe të gjitha shpenzimeve quhen fitim neto për periudhën e raportimit./Kumti.com

Artikulli paraprakÇka është EURO
Artikulli vijuesFONDI MONETAR NDËRKOMBËTAR (FMN