Çka thotë “Vëllai” për LGBT-istat?

Arian Xhezairi, njëherit edhe ideatori i videove sarkazmave ” ‪‎TaThotVellai‬” ka shkruar një shkrim mbi marshimin kundër homofobisë që u mbajtë në Prishtinë. Ai ka ka shkruar: ” Të dashtun, meqë dje patëm ditë feste kombëtare, i madh e i vogël nuk la pa thënë fjalë mbi të, më lejoni të i bashkangjitem vargut të gjatë të qëndrimeve pro et contra ndaj Homofilisë, respektivisht Homofobisë.
Krejt së pari, nuk shoh të kultivoj në vete ndonjë ndjenjë urrejtje ndaj homoseksualëve si persona fizik; ata kanë hallë dhe hallin duhet kuptuar. Kundërshtimi im rigoroz padyshim i dedikohet paradave të tyre, promovimit të fenomenit gay si dhe përkrahjes institucionale që i bëhet kësaj dukurie. Prandaj gay people, çfarë i ndodh sfingterit tuaj, nuk bën pjesë në listën e brengave të mia mbi shoqërinë, në asnjë rrethanë dhe kohë.
Tani meqenëse këtë e hoqa nga vetja, dëshiroj të i çasem dukurisë së kërcënimit homofilik nga një pikëvështrim neutral dhe të relaksuar, dhe të provoj të dëshmoj që edhe pse është agjendë, edhe pse kanë mbështetje nga carqe të mshefta dhe të hapura, edhe pse për kauzën e tyre derdhen fonde të jashtëzakonshme, prapëseprapë dhe në kontekst të rrethanave aktuale assesi ky kërcënim që sfidon të natyrshmen, nuk mund të pozicionohet në krye të listës të kërcënimeve që i kanosen shoqërisë shqiptare.
Makineria që shtyn përpara kauzën e ‘të drejtës’ homoseksuale, sado e heshtur të duket, s’do mend se është në lëvizje përgjatë tërë vitit. Por makineria simotër në anën tjetër, përmes seksualitetit medial, reklamave seksiste, video spoteve stimuluese të shfrenimit epshorë, objektifikimi i krijesës femër vetëm si objekt shfryrjejesh seksuale, aktivitete ‘rinore’ me përmbajtje shthurëse të kamufluara nën tematika të ‘edukatës seksuale’ apo ‘vlerave evropiane’, mbrëmje të maturave që zhveshin femrën shqiptare nga vlerat e saja përmes veshjeve zhveshëse dhe shtatzanive të pandershme, shpërhapjes së mendësisë ‘celebrity’ tek vashëzat, amoralitet i parë si arritje për ta ngritur statusin social karshi kolegëve të grupmoshave të reja, dhe dukuri tjera të ngjashme, në raport me fenomenin e homofilisë bëjnë që ky i fundit të zbehet e të bëhet i parëndësishëm.
S’do mend që kjo mund t’i tingëlloj dikujt absurde, e t’vie vrullshëm duke provuar që ta hedhë poshtë këtë tezë timen, megjithatë, do t’i mjaftonte kujtdo një moment i vetëm për ta vëzhguar realitetin tonë shoqërorë, për t’i parë të rinjët që krekosen para njëri tjetrit se ‘cili po nxen ma shumë’ dhe të rejat se ‘cila po kërkohet më tepër’. Pastaj do të vëren edhe çupëzat që hidhen e përdridhen gjatë rrugës për në shkollë me minifundet e bëra uniformë.
Ndërkohë që për një shtresë tjetër më të rritur, do t’i mjaftonte kujtdo, që të merr statistikat e aborteve, shkurorzimeve në proporcion me kurorzimet brenda një viti, të vëzhgon transormimin që e ka karakterizuar institucionin e familjes tek ne, që nga 99-ta e çlirimit gjer më sot, nxitur nga një lifestyle falce prej telenovela që mbushin televizoret tona më kotë.
Për t’i rënë fundit, është pak sa banale të provohet të paralelizohen këto kërcënime. Sado qesharake që mund të tingëlloj, gay-ët janë në fund të kësaj liste, sepse s’thurja e femrës shqiptare në masë është pakrahsueshmërisht më e dhembshme e më dëshpruese, pastaj defakto asgjësuese e asimiluese, e frikshme bile tmerruese, sesa një grupacion zhurmues, prej pesëdhjetë vetësh parakalues, që prej halli apo prej qejfi, kanë zgjedhur të jenë bythë-shpues.
Si prind, me bindje të plotë e besim, mbaj qëndrim se kur vetëm për një ditë të vetme tregohemi të zhurmshëm qoftë ndaj homoseksualitetit apo çfarëdo dukurie tjetër, është totalisht e pamjaftueshme nëse përgjatë gjithë vitit detyrat tona prindërore nuk i ekzekutojmë më përkushtim dhe me shumë kujdes.
Dhe krejt në fund, kur i marrim në vlerësim këtë realitet evident, dhe neglizhojmë përgjegjësitë tona personale, familjare dhe shoqërore, dhe në veçanti tregojmë pakujdesi të papjekur prindërore, pyetja lind nëse me të njëjtën gjendje vazhdohet tutje, cila është më e mundur të na ngjajë neve: të na bëhet e bija kurvë apo i biri dylber?!
Përgjigja imë pa asnjë dyshim është për të parën.
Shqiptarët sot janë të shpërqëndruar.
Donë të na humbin farën!
‪#‎TaThotVellai‬”. /KohaIslame

Artikulli paraprakNxënësit sulmojnë dhe rrahin dy profesorë në Podujevë
Artikulli vijuesTurqi, Zubeyir Bakir 111 vjeçari që ka 107 nipër e mbesa