Danezët krijojnë mburoj njerëzore në mbrojtje të xhamisë

Qytetar danez janë rreshtur rreth një xhamie në Danimarkë duke bërë mburojë njerëzore në mbrojtje të xhamisë nga sulmet e ekstremistëve.

Sulmet ndaj xhamive dhe myslimanëve në Danimarkë janë jo të rralla. Por edhe akte të tilla simbolike nga qytetar danez po ashtu janë ashtu të shpeshta.

Më herët në një nga xhamitë ku ishin shkruar grafite antiislame dhe vandalizuar nga ekstremist antiislam, qytetar danez kishin vendosur lule si shenjë paqe dhe kundërshtie ndaj ekstremistëve antiislam./Ekuilibër/
1

 

 

 

Artikulli paraprakSpektakulare: Pema 1400-vjeçare lëshon një oqean gjethesh të arta
Artikulli vijuesBoshnjaku, Adnan Mati, fiton vendin e parë në hifz të Kur’anit në Mekke