DAVUTOLLU TAKOHET ME LIDERIN E MYSLIMANËVE ARAKAN MUHAMED JUNUS

0
215

Turqia po i qaset me sensibilitet dramës njerëzore që po kalojnë myslimanët Arakan në Birmani.

Ministri i Punëve të Jashtme të Turqisë, Ahmet Davutollu, ka zhvilluar një takim me liderin e myslimanëve Arakan, Muhammed Junus.

Takimi është realizuar në rezidencën e Ministrisë së Punëve të Jashtme me pjesëmarrjen edhe të Kreut të Entit të Turqisë për Çështjet Fetare (Diyanet), Mehmet Gërmez (Mehmet Görmez) dhe Kryekëshilltari i Kryeministrisë Ibrahim Kallën (İbrahim Kalın).

Më herët ministri i jashtëm Davutollu kishte deklaruar se gjendja në rajonin ku jetojnë myslimanët Arakan ishte relativisht e qetë se në lidhje me situatën disa ditë më parë i kishte dërguar një letër edhe homologut birman.