Disa këshilla për sëmundjet e stomakut

0
137

Ç’duhet bërë për t’u mbrojtur prej shqetësimeve të stomakut?

Mjekët janë të mendimit se është më mirë të hahet nga pak dhe shpesh.
Mos hani para gjumit pasi vazhdimi i punës edhe natën e lodh stomakun.
Hani minimumi 3-4 orë para gjumit.
Hani me kafshata të vogla për tu përtypur dhe tretur më mirë.
Mos hani në këmbë apo shpejt.
Mos hani ushqime shumë të nxehta apo shumë të ftohta.
Mos u shtrini menjëherë pas ushqimit.
Mos bëni ushtrime gjimnastikore pas ushqimit.
Ushqimet me kafein (kafeja , kola, çaji ) nuk ju bëjnë mirë.
Ushqimet apo pijet me aciditet ( p.sh lëng portokalli ) hollojini me ujë.
Mos përdorni alkol apo cigare.
Mos përdorni të skuqurat.
Mos përdorni shumë qepën.
Mos përdorni shumë çokollatën.

/mjeku24/kohaislame