Drejtori i Arsimit në Deçan akuzohet për shpërdorim detyre

Prokuroria Themelore e Pejës ka ngritur aktakuzë kundër drejtorit të Arsimit të Deçanit, Qazim Maloku, me dyshime se ka shpërdorur detyrën zyrtare, duke ia mundësuar shefit aktual të sektorit të Arsimit, Xhevat Bozhdaraj, marrjen edhe të pagës së arsimtarit për një periudhë të gjatë pa dhënë fare mësim.
Ky kallëzim është rezultat i hetimeve që janë zhvilluar paraprakisht nga Agjencia Kundër Korrupsionit bashkë me inspektorët e arsimit.

Se çfarë ka hetuar antikorrupsioni, shefi i kësaj agjencie, Hasan Preteni, nuk ka pranuar të tregonte

Artikulli paraprakMerkel: Të mbrojmë kufijtë e jashtëm
Artikulli vijuesArrestohen nëntë persona për organizim të skemave piramidale, bixhozit dhe krim të organizuar