Duam ti heqim kufijtë mes vendeve të Bashkëpunimit Islam

0
191

Zv kryeministri turk, Ali Babaxhan, ka shprehur dëshirën e vendit të tij për heqjen e kufijve mes vendeve të Konferencës së Bashkëpunimit Islam, për të lehtësuar lëvizjen tregtisë së lirë.

Ai tha:”Ne duam që një qytetar të niset nga Shqipëria dhe të mbërrijë në Arabinë Saudite apo Bahrejn, pa pasur nevojë të harxhojë orë të tëra në pikat doganore. Ne duam që udhëtarët të nisen nga Kuvajti e të mbërrijnë në Marok pa asnjë vështirësi. Shtimi i tregtisë, lëvizja e njerëzve dhe e kapitaleve pa hasur vështirësi, do të jetë fitore për të gjithë. Ne po bëjmë përpjekje të mëdha në këtë kontekst duke nënshkruar marrëveshje të tregtisë së lirë dhe heqjen e vizave me shumë vende çdo vit.” /A.online/kohaislame