Ezani në gjuhën Turke 1932 -1950 (VIDEO)

0
283

Kemal Ataturku më 1932, ezanin – thirrjen islame për faljen e namazit – e ndaloi të thirrej në gjuhën e tij origjinale – në gjuhën arabe. Në vend të tij, u rishkrua duke përdorur fjalët turke dhe u detyrua me forcë të këndohej në mijëra xhami të vendit.

Video më poshtë është një inxhizim i tillë.