Facebook nuk i ka 800 milionë përdorues!

Nëse i pyesim shumicën e njerëzve në lidhje me bazën e përdoruesve aktiv në Facebook, numri që do të dëgjojmë do të jetë rreth 800 milionë.Por me sa duket, Facebook do të duhet t’i konsiderojë sërish këto shifra, dhe ta pranojë se në të vërtetë rrjeti më i madh social në botë ka për më pak përdorues sesa ata që i deklaron në publik.

Gjiganti i rrjeteve social është dashur që ta rivlerësojë databazën e saj SEC, e cila thotë se Facebook ka mbi 845 milionë përdorues në platformën e saj.

Kjo, pasi që është zbuluar se rreth 6 për qind e përdoruesve të saj (50.7 milionë) kanë llogari të rrejshme në faqe, ndërsa një tjetër shifër prej 5 për qind të përdoruesve (42.25 milionë) llogaritë e tyre i kanë krijuar në aplikacionin mobil të Facebook dhe i kanë lënë ato të hapura në prapavijë edhe nëse ata janë pasiv.

Megjithatë, kjo aspak nuk do të thotë se Facebook nuk është një super-faqe, me qindra miliona përdorues, por që këto të dhëna janë bërë publike për shkak të obligimeve ndaj investitorëve të kompanisë.

Për ta vërtetuar këtë informatë, neve do të na interesonte nëse edhe ju keni më shumë se një llogari në Facebook. Nëse na tregoni, ju premtojmë se nuk do t’i tregojmë askujt/telegraf/kohaislame

Artikulli paraprak"Miku" më i mirë interneti, harrohet libri
Artikulli vijues10 milionë porosi Galaxy S III