Franca do të përpiqet ta bindë edhe Serbinë ta njoh pavarësinë e Kosovës

0
194

Askush nuk mund të ndajë rrugën europiane të Serbisë nga zgjidhja drejt arritjes së një marrëdhënie të qëndrueshme mes Kosovës e Serbisë, ka deklaruar ambasadorja e Francës në Shqipëri, Christine Moro, gjatë një interviste Rusi në News 24.

Moro tha se Parisi zyrtar lobon për njohjen e Kosovës, dhe se do të përpiqet të bindë edhe Beogradin që në një të ardhme të pranojë pavarësinë e Kosovës.

“Unë mendoj se kemi qenë gjithnjë më se të qartë dhe të saktë. Ne mbështesim ekzistencën dhe pavarësinë e Kosovës, ne mbështesim integritetin e saj territorial dhe ne jemi të vendosur që të bindim edhe Serbinë të bëjë të njëjtën gjë”/kohaislame/