Franca me Gjermaninë janë të hapura për reformimin e eurozonës

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - JUNE 21: A Euro logo stands in front of the headquarters of the European Central Bank (ECB) on June 21, 2011 in Frankfurt am Main, Germany. Eurozone finance ministers are currently seeking to find a solution to Greece's pressing debt problems, including the prospect of the country's inability to meet its financial obligations unless it gets a fresh, multi-billion Euro loan by July 1. Greece's increasing tilt towards bankruptcy is rattling worldwide financial markets, and leading economists warn that bankruptcy would endanger the stability of the Euro and have dire global consequences. (Photo by Ralph Orlowski/Getty Images)

Kandidati i socialistëve francezë për presidencialet, Benoit Hamon pas takimit që pati në Berlin me Angela Merkel tha se kancelarja është e hapur për demokratizimin e vendimeve që merren në zonën euro.

Angela Merkel është e hapur mbi një demokratizim të vendimeve të marra në zonën euro, theksoi të martën në Berlin kandidati socialist për zgjedhjet presidenciale franceze, Benoit Hamon, pas një takimi me kancelaren gjermane.

Hamon propozon të zëvendësojë Eurogrupin, forumi i ministrave të Financave të eurozonës, me një asamble të re të përbërë nga deputetë të dalë nga Parlamentet kombëtare dhe nga Parlamenti Evropian.

Ky forum do të jetë kompetent në çështjet e buxhetit apo të politikave të harmonizimit fiskal dhe social.

“Kancelarja mi shprehu rezervat që ajo mund të kishte në aspektin juridik dhe mbi vështirësinë politike për të aplikuar një zgjidhje të tillë, por nuk e mbylli portën për diskutim që për mua është një pikë pozitive”, deklaroi për median Hamon, pas takimit me Merkel në Kancelarinë gjermane në Berlin.

Artikulli paraprakBanka kryesore Ruse tërhiqet nga Ukraina
Artikulli vijuesShqipëria lë prapa 3 vende të ballkanit në prodhimin e patates