Gjeneral Nikollovski: Dikush i ka ekspozuar policët si mish i gjallë (VIDEO)

Gjenerali në pension Ilija Nikollovski ka qenë mysafir dje në lajmet e Kanal 5. Biseda ka qenë e publikuar në ueb faqen e televizionit, po pastaj është fshirë, por është shfaqur version nga një telefon celular, transmeton “Lajm”.
 
Videoja po bën xhiron e rrjeteve sociale. Ja qëndrimet e gjeneralit:
 
Sipas Gjeneralit personat e armatosur apo siç i quan ai, terroristët kanë qenë të paguar që ta bëjnë këtë në Kumanovë dhe tha se vështire së mundet dikush t’i prishë marrëdhëniet ndëretnike.
 
“Nuk dua as të imagjinaj se dikush e ka dështuar aksionin policor, por sipas numrit të viktimave, kam parandjenjën se dikush i ka ekspozuar policët si mish i gjallë”, tha Nikollovski.
 
Ai shtoi se asnjëherë nuk ka pasur bashkim më të madh mes komuniteteve, dhe se ka dialog ndëretnik.
 
Nikollovski fton partitë politike që mos të vijë situate deri në përleshje dhe apeloi që mos të aplikohet fenomeni maqedonas për kontraprotesta.
 
“Nuk mund të them pasi nuk kam informacione të mjaftueshme kush janë njerëzit por shjegimi i shumë specialistëve dhe profesionistëve është se po bëhet fjalë për të paguar që është kontradiktore me atë që thotë Qeveria. Në këtë krizë të madhe eknomike në rajon nëse dikush mund të shkoj në Afganistan, Siri dhe vende të tjera shum më lehtë do të vinte të luftoj në Maqedoni dhe të tërhiqej. Nuk e di kush është organizatori por si duket disa punë i dolën nga kontrolli. Interesi kombëtar i shqptarëve në Kosovë dhe Maqedoni nuk është të bëjnë luftë”, është shprehur gjenerali Nikolovski, por videoja u fshi menjëherë nga “Kanal 5.
 
“Kryetari dhe kryeministri i shtetit duhet të dalin me informacione zyrtare, për këtë opinioni i Maqedonisë është në pritje”, tha ai. 
Artikulli paraprakMüller-Enbergs: „KGB merrte shumë dhe jepte pak“
Artikulli vijuesGrekët e kanë euron të sigurt