Gjermani, sulme kibernetike ndaj sistemit kompjuterik të Bundestag-ut

0
155
Ekspertët të cilët kanë konstatuar se prej disa ditësh hakerat janë munduar të depërtojnë tek të dhënat e rrjetit të brendshëm të Parlamentit, ata kanë informuar ditën e premte paradite deputetët dhe punonjësit e parlamentit.
 
Raportohet se ndaj faqes së internetit dhe sistemit kompjuterik të Parlamentit Federal të Gjermanisë (Bundestag) ka patur sulme kibernetike, raporton Anadolu Agency (AA).
 
Zëdhënësi Ernst Habeker theksoi se ndaj sistemit kompjuterik të Parlamentit Federal ka patur sulme kibernetike. Habeker, i cili ka theksuar se Departamenti i teknologjisë së informacionit të Departamentit të Sigurimit Federal po përpiqet për të shmangur këtë sulm dhe ai nuk ka dhënë informacione të mëtejshme në lidhje me sulmin.
 
Ekspertët të cilët kanë konstatuar se prej disa ditësh hakerat janë munduar të depërtojnë tek të dhënat e rrjetit të brendshëm të Parlamentit, ata kanë informuar ditën e premte paradite deputetët dhe punonjësit e parlamentit.
 
Edhe në muajin janar janë ndërmarrë sulme kibernetike ndaj faqeve të internetit të Kryeministrisë, Ministrisë së Jashtme dhe Parlamentit Federal të Gjermanisë.kohaislame