Gjithçka që duhet të dimë mbi gomat, që të jemi të sigurt gjatë lëvizjes

Duhet pasur parasysh që pjesa më e rëndësishme e automjetit tuaj nuk është vetëm motorri.

Gomat e automjeteve shpesh shikohen si diçka pak a shumë e parëndësishme për automjetin. Duhet të jemi të qartë se kjo është shume larg të vërtetë. Gomat janë i vetmi kontakt që automjeti ka me rrugën.

Ju ftojmë të zbuloni atë çka gomat janë në të vërtetë. Një rol të rëndësishëm marrin gomat kur janë të një cilësie të larte, kur përberësit dhe ndërtimi i brendshëm i saj janë të realizuar në mënyrë inteligjente, studiuar posaçërisht për autot moderne të shpejtësive të larta.

Gomat duhet t’i përshtaten një kombinimi të shumëllojshëm të sistemeve të amortizimit dhe të reagojnë me përpikmëri ndaj komandimeve të sistemit të drejtimit. Veç kësaj ato duhet të rrotullohen pa krijuar probleme dhe të jenë të qëndrueshme. Mbi të gjitha, që automjetet të qëndrojnë të sigurta gjatë lëvizjes, duhet që gomat të jene në gjendje të përballojnë forcat e ushtruara mbi to gjatë frenimit, gjatë akselerimit apo kalimit në kthesa. Kërkesa këto që marrin një rëndesi të veçantë kur rruga është e lagur dhe e rrëshqitshme, ose është e mbuluar nga dëbora dhe akulli. Kështu që, për të garantuar sigurinë tuaj, po ju japim disa këshilla dhe sugjerime për të ju ndihmuar në elementet që duhet të bëni kujdes gjatë zgjedhjes së gomave për automjetin tuaj.

Kjo do të ju mundësojë që të ndjeheni të qetë dhe të sigurt gjatë udhëtimeve tuaja.

Artikulli paraprakFurçat për flokë janë fole e vërtetë e baktereve
Artikulli vijuesShkaqet e dëmtimit të gomave